Vraag: Hoe kan ik in de chatbox een foto in mijn profiel zetten?
Antwoord: Om een foto in je profiel te zetten in de chatbox moet je eerst gratis registreren. Als je geregistreerd bent, krijg je automatisch een chat profiel. Om je chat profiel te wijzigen klik je rechtsboven in het scherm op je avatar afbeelding. Als die nog niet is ingesteld is dat ikoontje van een fototoestel. Kies dan 'Mjn profiel'. Bovenaan in het profielscherm zie je weer het fototoestel-ikoontje. klik daarop. Je kunt nu op je device een foto of afbeelding kiezen en die instellen als jouw avatar.

Vraag: Wat kost het om te registreren op de chatbox?
Antwoord: Registreren op de Tjat.be chatbox is volledig gratis!

Vraag: Hoe kan ik registreren op de chatbox chat?
Antwoord: ga naar het inlogscherm van de chatbox. Klik dan op 'Leden login'. Onderaan het loginscherm klik je op 'Nog geen lid? registreer nu'. Vul je nieuwe  chat naam, wachtwoord en dergelijke in en je bent gratis geregistreerd op de tjatbox chat.

Vraag: Kan ik ook met mijn Facebook ID inloggen op de Tjat.be chatbox?
Antwoord: Ja, je kan met je Facebook ID inloggen op de chatbox chat en gelijk chatten. Ga hiervoor naar het inlogscherm van de chatbox. Klik op 'meer opties' en klik dan op de Facebook button. 

Vraag: Help! hoe werkt de chatbox?
Antwoord:  De chatbox chat heeft veel mogelijkheden en functies die je kan gebruiken om het chatten leuker te maken. Teveel om deze allemaal hier uit te leggen. Daarom raden we je aan om gewoon te beginnen met chatten en in je eigen tempo alles uit te proberen door overal op te klikken. Je kan ook het volgende eens proberen: In de chatbox zie je linksbeneden 3 streepjes. Klik daarop en er verschijnt aan de linkerkant van je scherm een grijze balk. Klik in die grijze balk op het ronde plusje. Klik vervolgens op 'Help'. Er verschijnt een korte uitleg over een paar veelgebruikte chatbox opties.

Vraag: Kan ik op deze chatbox 1-op-1 privegesprekken voeren met een andere chatter?
Antwoord: Ja, iedereen (gasten en leden) kunnen gratis 1-op-1 chatten. Klik rechtsbeneden op het ikoontje voor de gebruikerslijst. Je ziet nu rechts in je beeld een lijst met alle ingelogde chatters. Klik op de chatter waarmee je prive wilt kletsen en kies dan 'prive chat'  Als iemand jou een privebericht stuurt zie je dat aan een rood cijfertje rechtsbovenaan bij het envelop ikoontje.

Vraag: Wat betekenen in de chatbox chat al die ikoontjes achter namen in de namenlijst?
Antwoord: Elke chatter heeft een bepaalde status in de chatbox chat, Zo zijn er gasten, leden, vips, moderators en admins. Die laatste twee houden een oogje in het zeil in de chatbox. Je kan ze ook vragen stellen. Je herkent ze aan een schildje of een sterretje achter hun naam. Een vip is een chatter met speciale status. Hij of zij heeft toegang tot speciale chatfuncties. Je herkent een vip aan een diamantje achter de naam. Een gebruiker of lid is een geregistreerde chatter, te hereknnen aann een ikoontje van een lidmaatschapkaart. Tenslotte zijn er nog gasten. Elke chatter die niet is geregistreerd is een gast. Een gast herken je in de chatbox aan het ikoontje van een poppetje.

Vraag: Ik word lastig gevallen door iemand op de chatbox chat, wat kan ik doen?
Antwoord: Maak een screenshot van het bewuste chat gesprek, waaruit blijkt dat iemand zich misdraagt. Stuur die naar een admin in de chatbox of via de contactpagina. Met een screenshot heeft een admin bewijs en kan gelijk actie ondernemen. Ga NIET lopen klagen op de publieke chat in een chatkamer. Dat wordt gezien als spam en is ongewenst.  

Vraag: Help! Als ik vanaf de homepage van de site naar de chatbox chat wil en klik op de button 'GA DIRECT NAAR DE CHATBOX' dan kom ik weer terug op de homepage!
Antwoord: Dit verhelp je door in de settings van je (mobiele) browser te zoeken naar de optie om alle cookies en historie van Tjat.be weg te gooien. Hoe je dit precies moet doen verschilt per browser. Zoek dit op voor jouw merk en type browser.  

Veel gestelde vragen en antwoorden

 

  

De chatbox werkt op PC, mobiel en tablet

De chatbox chat werkt op je PC, mobiel en tablet! Je kan dus altijd en overal chatten. Je hoeft geen appje te downloaden en te installeren. De chatbox chat werkt direct met alle bekende web browsers, ongeacht het merk van je mobiel of je tablet of PC.

 

Bezoek ons op Facebook!

Bezoek ons op Facebook!

Go to top