Dit is geen technische handleiding hoe de chatbox werkt. Dat kan je het beste zelf uitvinden door overal op te klikken in in de chatbox chat. Met deze handleiding willen we je een paar richtlijnen geven over chatten. Hopelijk helpt dit om je verblijf hier zo leuk mogelijk te maken.

Chatten is anoniem.
dat betekent vaak dat men niet zo snel een blad voor de mond neemt en veel vrijer en sneller wat ongenuanceerde uitspraken doet op de chat. Neem chatten dus niet te serieus en sommige uitspraken met een korreltje zout.

Laat je niet verleiden tot ruzie maken in de chatbox chat. Natuurlijk is er niks mis met een stevige discussie, maar weet wanneer je moet stoppen. Met schelden en ruzie maken los je niks op en je loopt het risico op een ban in de chatbox chat.

Uit ervaring
raden we je aan publieke discussies over geloof, ras en voetbal te vermijden. Meningen zijn daarover vaak zo diepgeworteld dat het niet loont hierover met andersdenkenden van gedachten te wisselen en er over te chatten.

Iedereen
doet zich vaak anders voor op chat. Dat kan varieren van chatters die beweren op chat milionair te zijn tot vrouwelijke chatters die in werkelijkheid mannen zijn. Hou hier rekening mee als je chat.

Als je een leuke klik hebt
met iemand op de chat kan je uiteindelijk besluiten om elkaar is echt te ontmoeten. Dat kan leuk en spannend zijn, maar zorg dat zo'n eerste ontmoeting veilig verloopt. Spreek daarom af op een openbare plek, zoals in een restaurant of cafe. Vertel iemand, bijvoorbeel je ouders, vriend of vriendin waar je bent en zorg dat je ze op de hoogte houdt hoe je date verloopt.

Tjat.be
kan en wil niet iedereen controleren die op de chatbox chat. Hou er rekening mee dat mensen soms niet zijn wie ze zeggen en dat alles wat in een profie staat ook niet altijd de waarheid is. Je bent dus altijd zelf verantwoordelijk. Denk na, gebruik je gezonde verstand en neem geen overbodige risico's.

Geef nooit
je persoonlijke info zoals telefoonnummers, adres, foto's, e-mail, Kik, Snap, Facebook, Skype en webpagina-links aan andere chatters. Ook niet in 1-op-1 prive conversaties. Je weet nooit wat er mee gebeurt. Tjat.be kan je niet helpen als je die gegevens toch op de chatbox aan iemand geeft en dan misbruikt worden.

De snelste
manier om leuke chatvrienden te maken is om actief deel te nemen op de publieke chat in de algemene Lobby kamer. Iedereen leest dan mee en je zal zien dat je snel reacties krijgt.

Wees positief
op de chat. Natuurlijk is het leven soms niet leuk en er is ook ruimte voor serieuze gesprekken. Maar net zoals jijzelf komen de meeste chatters voor wat afleiding van de dagelijkse zorgen. 

Een beetje beleefdheid
kost niks en brengt vaak veel op. Als je in de chatbox met een chatter prive wilt chatten, vraag dat dan eerst even in de kamer zelf. Respecteer het ook als iemand dat liever niet wil.   

  

De chatbox werkt op PC, mobiel en tablet

De chatbox chat werkt op je PC, mobiel en tablet! Je kan dus altijd en overal chatten. Je hoeft geen appje te downloaden en te installeren. De chatbox chat werkt direct met alle bekende web browsers, ongeacht het merk van je mobiel of je tablet of PC.

 

Bezoek ons op Facebook!

Bezoek ons op Facebook!

Go to top